POČETNA
KOLEKCIJA

O NAMA
DIZAJNERI
KONTAKTI

YO-YO 18


Oblici svjetiljki, koje je osmislio dizajner arhitekt Giuliano Colombini, inspirirani su geometrijskim, čak strogim dizajnom, ipak mogućnost promijene nagiba njezinih pločastih tijela rotacijom za 90° čini ovu svjetiljku dinamičnim predmetom omogućavajući usmjeravanje svjetla proizvedenog u pločastim tijelima, bilo onog s kromatskim efektom ili onim toplo bijele boje. Dimenzije joj uz to daju ton skulpture.

NEKE TEHNIČKE OSOBINE
Svjetiljka se sastoji od dva aluminijska pločasta tijela promjera 48/49 cm, obrađena epoksi lakom u raznim bojama. U unutrašnjosti pločastih tijela nalazi se svijetlo zatvoreno u kružnom elementu od opalescentnog akrila, sastavljeno od led RGB reflektora raznih boja u 20 tonova, koji proizlaze iz crvene, zelene, plave i bijele boje i izmjenjuju se putem daljinskog upravljača. Snaga ledica je 7 W (koja se može usporediti s upaljenom žaruljom od 40 W).
Dva aluminijska pločasta tijela sadrže dva druga diska od satiniranog kaljenog stakla koji u unutrašnjosti imaju dva led svjetla tople bijele boje ukupne snage od 16 W (koja se mogu usporediti s upaljenom žaruljom od 100 W). Reguliraju se dimmer daljinskim upravljačem. Uporabom raznih boja svjetiljka omogućava da prostor poprimi različite tonove, a ova privilegija osjetilne percepcije daruje osjećaj odmora i blagostanja koje bi mogli nazvati nekom vrstom kromoterapije.
Pločasta tijela pridržava aluminijska struktura koja se učvršćuje na postolje od mramora ili granita jamčeći jaku stabilnost. Led napajanje je na 12 V sa zidnom utičnicom na 220/240 V. Zastita IP20 Primijenjeni materijali su svi u skladu s propisima na snazi..

PRODUCT SPECIFICATION (PDF)

KOLEKCIJA

 

 
   
   
 
  BLUARTE DESIGN - Velimira Škorpika 17 B, Šibenik - Croatia
www.bluartedesign.com
info@bluartedesign.com