POČETNA
KOLEKCIJA

O NAMA
DIZAJNERI
KONTAKTI

GIO

Jednostavnost linija, iz kojih je nastala umjetnička svjetiljka "GIO", može postati kontradiktorno pričati o GIO-svjetiljci, koja predstavlja geometriju, presjeke, zrake, kuteve, a onda s njom povezivati riječ umjetnost, koja, kao što smo rekli u uvodu ovog malog booka, nema stroge linije, umjetnost je slobodna.
U ovom slučaju strogost dizajna i njegovih geometrijskih klišeja rezultira u konačnici umjetničkim proizvodom, po obliku i materijalima te osobito po izradi povjerenoj "dragocjenim" rukama i iskustvu umjetnice.
Namjera arhitekta Giuliano Colombini i umjetnice Ojdane Petrina, koji su zajedno postigli ovaj sklad, bila je stvoriti predmet zanimljivih dimenzija, koji osim vlastite uloge da opskrbljuje svjetlom, postaje skulpturalni oblik kroz svoju dimenzionalnu prisutnost.

Neke tehničke osobine
Između dva satinirana kaljena stakla promjera 620 mm nalazi se svjetleće tijelo zatvoreno u kružnom elementu od opalescentnog akrila, sastavljeno od led RGB elemenata raznih boja u 20 tonova, koji proizlaze iz crvene, zelene, plave i bijele boje i izmjenjuju se putem daljinskog upravljača. Snaga ledica je 7 W (koja se može usporediti s upaljenom žaruljom od 40 W). U nastavku se nalaze druge dva ista led svjetleća tijela tople bijele boje ukupne snage od 16 W (koja se mogu usporediti s upaljenom žaruljom od 100 W), koje se modificira pomoću dimmer daljinskog upravljača.
Uporabom raznih boja svjetiljka omogućava da prostor poprimi različite tonove, a ova prednost osjetilne percepcije daje osjećaj odmora i blagostanja koje bi se mogli smatrati nekom vrstom kromoterapije.
Svjetiljke se napajaju s 12 V putem transformatora koji se uključi u zidnu utičnicu, jamčeći sigurnost uporabe. Zastita IP20 Materijali su jednostavni; mramor: drvo, čelik, staklo, aluminij i polikarbonat.
Prednji dio svjetiljke je od MD ili višeslojnog drva, izrađen slikarskim reljefnim tehnikama umjetnice Ojdane Petrina.
Predmet, koji kako se kaže živi od vlastitog svjetla, predstavlja ostvarenje, koje može biti personalizirano bojama po narudžbi. Upotrebljeni materijali odgovaraju važećim zakonskim normama.


PRODUCT SPECIFICATION (PDF)
KOLEKCIJA


  BLUARTE DESIGN - Velimira Škorpika 17 B, Šibenik - Croatia
www.bluartedesign.com
info@bluartedesign.com